В публикации за посещението на Володимир Зеленски у нас водещите световни издания

...
В публикации за посещението на Володимир Зеленски у нас водещите световни издания
Коментари Харесай

Как световните медии отразиха визитата на Зеленски в България?

В публикации за визитата на Володимир Зеленски у нас водещите международни издания означиха военната поддръжка на България за Украйна и позицията на президента Румен Радев по тематиката.  От Financial Times разясниха, че страната ни има огромни оръжейни ресурси от руската ера.

" Доставките на оръжие от източноевропейската страна са мудни и се правят най-вече посредством медиатори, частично по гледище на българския президент София да се въздържа от въоръжаване на Киев “, написа изданието. Оттам допълниха, че новото прозападно държавно управление у нас е дало обещание да форсира доставките, и то без медиатори. Междувременно Politico разгласява публикация със заглавие " Зеленски смачка българския президент за съпротивата му против въоръжаването на Украйна ". От Associated Press загатнаха за проруски настроения у нас, до момента в който от France Presse нарекоха България " водещ оръжеен производител и съдружник " на Украйна

" България - член на Европейски Съюз и НАТО, само че исторически и културно близка до Москва - е надълбоко разграничена по въпроса за изпращането на оръжия в разкъсваната от война страна. " В своя обява от Wall Street Journal разясниха, че България се е доближила до договорка за продажба на два съветски нуклеарни реактора на Украйна , както и че това е " знак какъв брой е ерозирало съветското въздействие в източните страни от Европейския съюз ".

" Това би означавало за първи път от началото на войната създадената в Русия нуклеарна сила да се употребява, с цел да се помогне за увеличение на производството на сила в Украйна ", написа още Wall Street Journal. Украинските медии дефинираха България като основен съдружник и главен снабдител на оръжие. Новинарската организация УНИАН цитира думите на Зеленски у нас, че приоритет на договарянията е сигурността освен на Украйна, само че и на Европа.А в Русия - държавната организация ТАСС заяви, че украинският президент е договорил усилване на военното съдействие с България.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР